OMV Petrom (BVB: SNP), cea mai mare companie românească listată, devine Membru ARIR

11/07/2019 / Comentariile sunt închise pentru OMV Petrom (BVB: SNP), cea mai mare companie românească listată, devine Membru ARIR

newsen Noutati

București, 11 iulie 2019 – Asociația pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România (ARIR) este încântată să anunțe că OMV Petrom (BVB:SNP, LSE:PETB), cea mai mare companie românească din punct de vedere al capitalizării bursiere la Bursa de Valori București (BVB), devine Membru Asociat al ARIR.

Alina Popa, CFO OMV Petrom:
”Suntem mândri să ne alăturăm ARIR. Fiind printre primele companii listate din Romania cu un departament de Relații cu Investitorii (IR), am fost pionieri în ceea ce privește comunicarea și implicarea în piața de capital și ne dezvoltăm continuu activitățile din zona de IR. Suntem încrezători că dialogul în cadrul ARIR va ajuta la răspândirea celor mai bune practici de comunicare și guvernanță corporativă și va facilita dezvoltarea unui cadru legislativ în domeniul piețelor de capital mai prietenos pentru investitori. Nu în ultimul rând, prin eforturile noastre comune de a dezvolta piața locală de capital, sperăm să contribuim semnificativ la îmbunătățirea percepției investitorilor asupra României și la progresul spre atingerea obiectivului de a trece de la statutul de piață de frontieră la cel de piață emergentă.”

Daniela Șerban, Președinte ARIR:
”În doar 6 luni de la înființare, ARIR atrage un nou membru valoros, cu repere puternice de guvernanță corporativă și comunicare cu investitorii. Asocierea cu OMV Petrom, una dintre cele mai mari companii românești, ne onorează și întărește comunitatea de profesioniști în relația cu investitorii. Eforturile de creștere a transparenței companiilor listate sunt din ce în ce mai mari. Tot mai multe companii listate la bursă au început să se conformeze cu noua metodologie de evaluare a comunicării companiilor listate, notele finale vor fi publice la începutul anului următor pentru fiecare companie.”

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu activitate pe întregul lanț valoric al energiei: de la explorarea și producția de țiței și gaze, până la rafinare și distribuția de carburanți și, mai departe, la generarea de energie electrica, precum și comercializarea gazelor naturale și a energiei electrice. OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deţine 51,011% din acţiunile OMV Petrom, Statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 20,639% din acțiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deţine 9,998%, iar 18,352% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti și la Bursa de Valori Londra.
OMV Petrom se alătură unui grup de elită de companii listate, membri ai ARIR, precum Bursa de Valori București, ALRO, Electrica, Electromagnetica, Nuclearelectrica, Teraplast și Transelectrica.

ARIR a fost înființată în Noiembrie 2018 și are ca membri companii listate, companii cu potențial de a deveni companii listate, administratori de fonduri, profesioniști în relația cu investitorii, precum și consultanți. În cadrul ARIR sunt invitate să adere: ca Membru Asociat – companii listate, în curs de listare sau care emit obligațiuni listate, Membru Afiliat – alte companii decât companii listate, în curs de listare sau care emit obligațiuni listate și Membru Profesionist –persoane cu experiență în IR. Membrii ARIR au acces la un conținut exclusiv, la sesiuni de instruire adaptate nevoilor lor și obiectivelor de IR, și participă la proiectele de dezvoltare a pieței de capital.