Relațiile cu investitorii

IR înseamnă comunicarea dintre companie și investitori. Acest proces permite cunoașterea activității operaționale, a strategiei și perspectivelor afacerii, cu scopul realizării, în cunoștință de cauză, a unei evaluări juste a companiei.

Asociația pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România este o organizație neguvernamentală și non-profit care a fost înființată cu scopul de oferi actualilor și potențialilor emitenți o platformă de dezvoltare a profesioniștilor din domeniul relației cu investitorii (IR) și de a contribui la implementarea celor mai bune practici în comunicarea cu investitorii și guvernanță corporativă. ARIR a fost fondată de companii listate, cu potențial de listare, administratori de fonduri și profesioniști în relația cu investitorii (IR). Membrii fondatori ai ARIR sunt: Bursa de Valori București, ALRO, Franklin Templeton Management – Suc. București, Electromagnetica, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Teraplast, Transelectrica, Daniela Șerban, Cosmin Răduță și Tony Romani.

Daniela Șerban a inițiat și condus proiectul de înființare a Asociației pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România (ARIR) și este în prezent Președintele ARIR.

Activitatea Asociației se concentrează pe 5 direcții strategice, cu următoarele obiective:

Comunicare

Consolidarea legăturilor cu comunitățile de investitori și analiști;

Reglementare

Monitorizarea cadrului legislativ și susținerea opiniilor membrilor;

Recunoaștere

Promovarea companiilor care implementează cele mai bune practici.

Prezentare

Îmbunătățirea prezentării companiilor listate;

Dezvoltarea pieței de capital

Creștere unei comunități profesionale pentru companiile listate și cele care urmează să fie listate.

Misiune

Misiunea ARIR este să ofere actualilor și potențialilor emitenți o platformă de dezvoltare a profesioniștilor din domeniul relației cu investitorii; să contribuie la implementarea celor mai bune practici în comunicarea cu investitorii și guvernanță corporativă; să reprezinte interesele membrilor în fața reglementatorilor, comunității de investitori și autorităților publice.

Viziune

Să devină principala platformă pentru relații cu investitorii din România și instrumentul de promovare a celor mai bune practici.

Valorile noastre

Profesionalism

Transparență

Excelență

Integritate